Kiflice potkovice

I lepe i meke i ukusne...videla ja opet negde fotku i sklopila recept od nekih mojih kiflica.


Sastojci :
1 kg brasna
50 g svezeg kvasca
500 ml mleka
250 ml ulja
2 jaja
1 kasicica secera
2 kasicice soli
sitan sir za filovanje i jedno jaje za premazivanje
parce margarina

Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje zamesiti testo sa brasnom, solju, uljem i jajima.
Glatko testo pokriti i ostaviti da naraste.
Kad testo udvostruci svoju masu, premesiti ga i podeliti na osam loptica.
Uzeti jednu lopticu i rasklagijati u tanji krug.
Krug iseci na cetvrtine i svaku cetvrtinu zaseci na pet mesta, kao na slici.
Staviti sitan sir i poceti sa zavijanjem.
Kad zavijete, to bi trebalo da izgleda ovako.
Svaku kiflicu sklopiti u oblik potkovice.
Kiflice redjati u pleh za pecenje na papir za pecenje. Pokriti ih i ostaviti da malo narastu. Zatim ih premazati umucenim jajetom i uz svaku staviti po jedan mali komadic margarina.
Peci na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
I uzivati :)






Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral