Domaci mlecni hleb za post na vodi

Jos jedan u nizu...
Nisam oblikovala veknu, pekla sam ga na starinski nacin i oblik, kako je moja baba radila...

Sastojci :
700 g brasna
35 g svezeg kvasca
oko 500 ml mlakog sojinog mleka
1 kasicica secera
2 kasicice soli

Kvasac izmrviti u udubljenje u sredini brasna i zamesiti testo sa mlakim mlekom i ostalim sastojcima.
Mesiti testo dok ne prestane da se lepi za ruke, pokriti ga i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premesiti ga, pa ga oblikovati rukama ili oklagijom u krug i staviti u tepsiju r-28 cm na papir za pecenje. Pokriti i ostaviti da naraste.
Pre pecenja izbockati viljuskom i premazati sojinim mlekom.
Peci na 200 stepeni oko 45 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral