Domaci hleb od razenog i psenicnog brasna za post na vodi

Ima li sta prijatnije, nego kad vam u ovim zimskim danima zamirise hleb u kuci ?

Sastojci :
200 g razenog brasna
800 g mekog psenicnog brasna
50 g svezeg kvasca
700-800 ml mlake vode
2 kasicice soli
1 kasicica secera.

Sjediniti obe vrste brasna i so. U sredini napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, staviti secer preko njega i zamesiti testo sa mlakom vodom. Mesiti dok ne prestane da vam se lepi za ruke. Pokriti i ostaviti na toplom da naraste. Kad testo naraste ili udvostruci svoju masu, premesiti  ga i podeliti na dva dela. Svaki deo rasklagijati i uviti u veknu. Staviti na pleh na papir za pecenje i pokriti da naraste.
Kad hleb naraste, zaseci ga nozem na nekoliko mesta ukoso. Mozete ga premazati vodo,, a ja to nisam radila.
Peci na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
Prijatno :)



Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral