Peglane, przene i barene paprike u tegli (3 in 1 )

Ne znam kako je kod vas, ali kod mene jos uvek ima paprike na pijaci u velikim kolicinama  :)

Ja u jednom danu spremala ove tri vrste paprike za tegle, pa rekoh da napisem jedan recept  :)


Peglane paprike


Potrebno je :


3 kg crvenih paprika

50 g soli

100 g secera

3 dl sirceta ( ja koristila jabukovo domace)

1.5 dl ulja

1 velika glavica belog luka

veza persuna

pola veze celera

1 kesica konzervansa


Priprema:


Paprike operite, obrisite i izvadite im semenke sa peteljkom. Poredjajte ih u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni, okrecuci ih da se zapeku sa svih strana.

U posudi pomesajte so, secer, konzervans, sirce i ulje. Luk izblendirajte, persun i celer takodje, dodaje u tecnost i sve dobro izmesajte da se so i secer otope.

U svaku papriku sipajte po 2 kasike marinade i slazite ih u serpu. Preostalu tecnost prelijte preko poslednjeg sloja paprika.

Poklopite tanjirom, pa pritisnite necim teskim i ostavite da prenoci.

Sutradan paprike redjajte u jednu vecu teglu, stavite odozgo plasticnu resetkicu, nalijte tecnost koja je ostala u serpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem.


Przene paprike


Potrebno je :


3 kg crvenih paprika
1.2 l sirceta
so
ulje za przenje
1 kesica konzervansa

Priprema :

Paprike operite, izvadite seme sa drskom i osusite ih.
U vecu serpu ili tiganj sa sirim dnom, nalijte ulje da pokrije dno i przite paprike sa svih strana.
Paprike odmah redjajte u sterilisanu i zagrejanu teglu, solite ih i prskajte konzervansom.
Kada teglu napunite, paprike nalijte prokuvanim i prohladjenim sircetom.
Pokrijte tanjiricem i ostavite da prenoci.
Sutradan stavite plasticne resetkice, dolijte sirce ako je potrebno i zatvorite teglu ( tegle ) .

Barena paprika u sircetu i ulju

Potrebno je :

3 kg crvenih paprika
1 l vode
1/2 l vinskog sirceta
1 dl ulja
250 g secera
20 g soli
kesica bibera u zrnu
veza lista celera
1 kesica konzervansa

Priprema :

Stavite vodu sa sircetom i ostalim zacinima da prokljuca, a paprike operite i skratite im peteljke.
Svaku papriku barite oko 3-4 minuta.
Ostavite ih da se kratko prohlade , pa redjajte u tople, sterilisane tegle.
U mesavinu u kojoj ste barili paprike dok jos vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjiricem da prenoce.
Sutradan stavite plasticne resetkice, ako treba dolijte jos tecnosti ( ja sam dolila od prvog recepta sto mi ostalo) i zatvorite tegle.

Eto tako, imate za zimu tri vrste paprika u teglama, od svega po malo, dovoljno je :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral