Lisnate rolnice

Predivne lisnate rolnice koje mozete filovati po ukusu !

Sastojci :
500 g brasna
25 g svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
300 ml mleka
50 ml ulja
oko 100 g margarina
2 jajeta
susam
150-200 g sitnog sira
150-200 g praske sunke ili neke fine salame
Kvasac podmesiti u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, solju i uljem. Umeseno testo pokriti i ostaviti da naraste.
Kad testo naraste, premesiti ga, rastanjiti pomocu oklagije i premazati topljenim margarinom. Preklopiti testo sa cetiri strane i ostaviti 20-ak minuta da miruje. Ponoviti postupak jos dva puta.
 Odsojalo testo rastanjiti sto vise mozete u oblik pravougaonika. Naneti fil od jajeta, sira i sitno seckane sunke, po ivicama testa sa obadve strane kao na slici.
Iseci testo po sredini i urolati dva rolata, pocev od dela na kome je fil.
Svaki rolat iseci na po 8 komada i poredjati u pleh na papir za pecenje.

Premazati ih umucenim jajetom i posipati susamom.
Peci na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20-25 minuta.
Prijatno :)
Recept je iz casopisa "Bakina kujna" , sa malim izmenama.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral