Riblji ustipci



Trebalo je da budu riblje pljeskavice, ali je masa bila premekana, pa smo napravili ustipke.

Potrebno je:

1 kg somovih fileta

3 parceta starog hleba

1/2 kesice praska za pecivo

rum (po ukusu), a i ne mora

suvi zacin, biber, so po ukusu ili neki drugi riblji zacin

projno (kukuruzno) brasno za valjanje


Fileti treba da budu dobro ocedjeni, da nema vode.Hleb potopiti da odstoji u vodi, pa takodje dobro ocediti.

Samleti ribu zajedno sa hlebom , moze u blenderu ili u rucnom mlinu.

Dodati zacine i rukama izraditi masu.

Praviti ustipke, valjati u kukuruzno brasno i prziti na jacoj vatri u dubokom ulju.

Przene ustipke ostaviti na papir da se ocede od masnoce.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posni kolac sa visnjama

Posna baklava bez kora