Belac sa jagodama



Kolac sam vec ranije pravila po receptu sa linka: http://www.serbiancafe.com/lat/kuvar/recipe/7/8819/belac-mlecni-kolac-sa-belom-cokoladom#.UZ3T10r_52w


Potrebno je:


1 solja jogurta (250 ml)
1 solja slatke pavlake
1 solja mleka
1 solja ulja
1 solja secera
1 solja griza
1 prasak za pecivo
100 g bele cokolade

Za preliv:
jos 100 g bele cokolade
100 ml mleka
50 ml ulja

Za slag:
100 g slaga
100 ml kisele vode
2-3 kasike kisele pavlake
nekoliko jagoda za slag i ukrasavanje

Rucnom mutilicom umutiti jogurt, slatku pavlaku i mleko. Dodati secer i opet umutiti. Dodati griz, brasno pomesano sa praskom za pecivo i ulje i opet umutiti. Dodati topljenu cokoladu i dobro sjediniti.

Peci u plehu 18 x 26 na 200 stepeni oko 35 minuta.
Jos vruc kolac preliti prelivom od cokolade, mleka i ulja koje ste otopili na vatri.
Umutiti slag sa kiselom vodom, pavlakom i  jagodama i staviti preko ohladjenog kolaca.
Originalni kolac je bez slaga i takodje je veoma ukusan.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral